Folk kolib ööseks tehasesse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ju-Ju on Cätlin Mägi pärimuspillide ja DJ Erki Pruuli plaadimuusika abil sündiv folk-disko süntees, mis sisaldab rohkelt basse ja rütme, aga ka juuri ja pärimust nii meilt kui mujalt.
Ju-Ju on Cätlin Mägi pärimuspillide ja DJ Erki Pruuli plaadimuusika abil sündiv folk-disko süntees, mis sisaldab rohkelt basse ja rütme, aga ka juuri ja pärimust nii meilt kui mujalt. Foto: Kris Süld / Sakala

​Viljandi pärimusmuusika festivalil võib kahel ööl osa saada mahukast klubiprogrammist. Viljandi lennukitehase kahes saalis avab reede ja laupäeva öösel uksed tantsulise maailmamuusika ööklubi. Eeskava pakuvad DJ-d, mitmesugused live-projektid ja plaadikeerutajate-pärimusmuusikute koostööprojektid. Pidu kestab varaste hommikutundideni.

Festivali pressipealik Erki Pruul, Viljandi pärimusmuusika festivalil on folk ja DJ-d aastaid käsikäes käinud, kuid tänavu on sellel eriline rõhk. Miks?

Seis lihtsalt on selline, et DJ-ndus ja elektrooniliste vahenditega tehtav pärimusmuusika saavad järjest suuremat tähelepanu – peale tuleb uusi artiste ja isegi festivale, tänavu näiteks esimene elektroonilise pärimusmuusika festival. Lisaks sellele on vahendid, millega muusikat töödelda, muutunud kättesaadavamaks ja reisitakse palju – see kõik ongi loonud soodsa pinnase elektroonilise maailmamuusika populaarsuse kasvule. Kui varasematel aastatel on pärimusmuusika festivali lisaprogrammis ühel või teisel viisil seda valdkonda tutvustatud, siis nüüd tundus, et on paras aeg üks korralik ööklubiprogramm kokku panna ja ka selle teemaga süvitsi minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles