Katkus metssigu leiti paarisaja meetri kauguselt nakatunud farmist

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See Aafrika seakatku surnud metssiga.
See Aafrika seakatku surnud metssiga. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänassilma jahiseltsi juhatuse esimees Andero Tank nentis, et viimase paari nädala jooksul on kolm metssiga leitud surnuna nakatunud Valma farmist vaid paar-kolmsada meetrit eemal.

Esimene katku surnud põrsas leiti Tangi mäletamist mööda 12. juulil. Täpselt nädal hiljem avastati umbes sama kaugelt veel kaks siga, kuid nemad olid laudast teisel pool. Kui esimese sea hukkumise põhjus on juba ka laboris kinnituse saanud, siis viimati leitud metsanotsude proovide vastused ei olnud täna hommikuks Tangini veel jõudnud.

Ehkki nakatunud Paugo farmi peremees Andrus Jõemaa on ka ise kütt, hoidis ta väidetavalt lautadest selle tõttu eemale.

Tangi kirjeldust mööda on Tänassilma jahiselts katku vastu tublisti valmistunud. Nii näiteks on jahimaja juures desoprits ja -matt, millega metsast tulles end puhastada, ning lastud sead pannakse jahimaja jahekambrisse seniks, kuni labori proovid kinnitavad nende ohutust.

Andero Tank, kes töötab Eesti suurimas seakasvatusfirmas Rakvere Farmid, mida teatakse paremini vana nime järgi Ekseko süsteemina, on jahilkäimisest hoopis loobunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles