Pärismuspeol leiab oma koha elektrooniline maailmamuusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi lennukitehasesse seab end pärimusmuusika festivali ajal sisse ööklubi Folk Factory.
Viljandi lennukitehasesse seab end pärimusmuusika festivali ajal sisse ööklubi Folk Factory. Foto: Margus Haav / Sakala

Neljapäeval algava 23. Viljandi pärimusmuusika festival programmis on esimest korda oma koht elektroonilisel maailmamuusikal, seda festivali ööklubis Folk Factory.

Tulenevalt festivali teemast «Vabadus» ja sellest, et elektrooniline maailmamuusika saab järjest rohkem tähelepanu ja mänguaega raadiotes, on tänavu kahel ööl kavas mahukas ööklubiprogramm. Lennukitehase kahes saalis peetav tantsulise maailmamuusika ööklubi leiab aset reede ja laupäeva öösel. Üles astuvad DJ-d ning plaanis on live-projektid ja plaadikeerutajate-pärimusmuusikute koosesinemised.

Plaadimuusika eest hoolitsevad peaaegu kõik kohalikud maailmamuusikat mängivad DJ-d, nii rühmituse Maailmamustrid liikmed kui Raadio 2 saate «Etnokonservid» saatejuhid. Lisaks need, kelle muusikavalikus maailmamuusikat tihti ei kuule, aga kes Lennukitehasesse tulevad erikavaga, näiteks San Antonio ja Heidy Purga. Muusikutest kuuleb koos DJ-dega mängimas Cätlin Mägit ja Kulno Malvat. Mõlema öö tipphetked on aga žanri absoluutsed tippnimed Prantsusmaalt: DJ Greg de Villanova ja DJ-duo Acid Arab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles