Repliik. Meie usundid

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm

Tehnoloogia areng laiendab võimalusi teadmisi jagada. Paraku ei levi seeläbi aina kiiremini üksnes tarkus, vaid ka rumalusest sündinud vihkamine.

Internet on meile andnud võimaluse saada loetud sekunditega täpne ettekujutus sellest, mis toimub samal hetkel ilmakera teisel küljel ning leida suurema vaevata vastuseid kui tahes keerulistele küsimustele. Sellest hoolimata on ususõjad endiselt laialt levinud nähtus ja need näivad ägenevat.

Vaevalt saaks pisikeses Eestis tehtavate otsustega eeltõdetut pöörata. Aga oma inimeste kohandamine muutuvate oludega võiks küll olla siin tähtis eesmärk. Seega näib üha vältimatum ka vajadus selgitada noortele süvendatult eri religioonide alusmõtteid ja ajalugu. Selleks, et hinnata adekvaatselt terroristi tegevust, pole teist teed, kui õppida tundma usku, mille nimel too end väidab võitlevat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles