Jooksuvõistlus lükkab jälge kahe riigi piirile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on peetud neli Mulgi jooksumaratoni, viimane neist leidis aset 2013. aastal, viies saab aga teoks juba tuleval laupäeval. Pilt on tunamulluse jooksu stardist.
Seni on peetud neli Mulgi jooksumaratoni, viimane neist leidis aset 2013. aastal, viies saab aga teoks juba tuleval laupäeval. Pilt on tunamulluse jooksu stardist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval peetav viies Mulgi jooksumaraton on pärast aastast pausi saamas endale uut formaati, distantsi, ja nagu korraldajad moodsalt väljendudes kinnitasid, ka visiooni.

Mulgi jooksumaratonide traditsiooni algataja ning ka eesseisva ettevõtmise peakorraldaja Hendrik Aguri sõnul ühendab tänavune rada kahte riiki. Võistluse põhidistants saab alguse sealt, kus piiriäärsete alade lätlased paljude aastate eest oma naabritele mulgi nime külge pookisid, Lätist. Viienda Mulgi jooksumaratoni start antakse laupäeval kell 7 Ruhja keskväljakult. 42,195-meetrine distants toob osalejad läbi Lilli Karksi-Nuia, kus pärast põgusat tiiru paisjärve ja Polli küla ümbruses neid finišisse oodatakse.

Võistluse kavas on ka poolmaraton, mille lähe on Eesti ja Läti piiril laupäeval kell 8.30, ning see rada kulgeb suures osas pika võistlusmaa distantsil. Samuti on kavas 5,4-kilomeetrine Karksi paisjärve jooks, mille start antakse kell 12. Sportlased toimetab kohale buss, mis väljub finišialalt maratoni stardipaika kell 5.30 ning poolmaratoni lähtekohta riigipiirile kell 7.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles