Folk asendab Aafrika trummarid kodumaise Konter­bandiga

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi pärimusmuusika festivalil, Hiiumaa pärimusmuusika festivalil, Tallinna merepäevadel ja teistel üritustel esinema pidanud Ghana Star Dance Company Eestisse tänavu ei tule, sest aafriklased ei saanud viisasid.

«Korraldajate eesmärk on alati olnud tuua pärimusmuusika festivalile artiste meile eksootilistest piirkondadest. Paraku teeb keeruline poliitiline olukord maailmas selle aasta-aastalt keerulisemaks,» rääkis pärimusmuusika festivali pressipealik Tarmo Noormaa. «Nii juhtus seekord Ghana Star Dance Companyga. Neile ei väljastatud siia sõitmiseks viisat. Pidime seetõttu programmi natuke ümber tõstma ja lisandus ka täiesti uus artist – Konterbant.»

Konterbant koosneb viiest omanäolisest muusikust, keda ühendab kirg rahvaliku muusika vastu. Konterbandi teeb eriliseks jõuline mitmehäälne meestelaul, mida saadab keel-, puhk- ja õhk-ähkpillide kaskaad. Nende repertuaar on mitmekülgne, sellesse kuulub vanu ja vallatuid külalaulukesi ning estraadiklassikasse kuuluvaid ja suurt hääleosavust nõudvaid lüroeepilisi teoseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles