Viljandi muuseumis on näitus August Pulstist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus jutustab August Pulsti lapsepõlvest, õpingutest ja tööst vanavarakogujana.
Näitus jutustab August Pulsti lapsepõlvest, õpingutest ja tööst vanavarakogujana. Foto: Herki Helves

Juulis Viljandisse kogunevatele pärimusmuusika sõpradele ja muusika-aastale mõeldes on Viljandi muuseumis üles pandud näitus «August Pulst 125», mis annab ülevaate kunstniku, vanavarakoguja ja muuseumientusiasti August Pulsti elust ning mitmekesisest tegevusest.

See jutustab Pulsti lapsepõlvest, õpingutest ja tööst vanavarakogujana, sellest, kuidas kogumisretkedel sai alguse tema tutvus vanade külapillimeestega ning ta asus tegutsema rahvamuusika propageerija ja rahvamuusikute ringreiside korraldajana. Näitus kajastab ka Pulsti tegevust kunstnikuna ning tema pärandiga seotut tänapäeval.

Näituse vaataja võib oma nutiseadmesse tõmmata ja kuulata rahvamuusika näiteid. Samuti saab osaleda mõistatusmängul ning tutvuda muuseumide 2014. aasta parima teadustrükise auhinna saanud Krista Sildoja raamatuga «Äratusmäng uinuvale rahvamuusikale. August Pulsti mälestusi».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles