Leegitsevast kurepesast süttisid põhurullid

Elisabeth Kungla
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetusele järgnenud päeval võis aasal näha kurgi ringi jalutamas.
Õnnetusele järgnenud päeval võis aasal näha kurgi ringi jalutamas. Foto: Merily Šmidt

Kui Vadi talus elav Indrek Paal teisipäeva pärastlõunal pilgu lauda otsas asuva elektriposti poole heitis, nägi ta, kuidas selle otsas olev kurepesa põles. Sädemed lendasid heinamaale ning süütasid seal põhupalle.

Põleng tekkis sellest, et vana kurepesa vajus elektriliinidele. Õnneks märkas Indrek Paal tulekahju varakult. Posti otsas olnud kurepesa oli põleda jõudnud umbes viis minutit, kui laiali lennanud sädemetest süttisid ümbruskonnas seisvad põhurullid ja maapind. Lehmad ja pullid, kes sama platsi peal lõunapausi pidasid, ei lasknud end tulekahjust eriti häirida, vaid jäid rahulikeks pealtvaatajateks.

Kolga-Jaani vallas Oorgu külas puhkenud põleng oli päästjate sõnul väga erandlik. Elektripostide otsa ehitatud kurepesad valmistavad muret eeskätt elektrikutele, sest need võivad põhjustada rikkeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles