Uskumatu õnnetus sunnib suhtuma ohutusse palju karmimalt

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure liumäe nime kandev PVC-batuut kaalub ettevõtja Margus Haljaste sõnul 280 kilogrammi ja oli hüppamiseks väljas Viljandi jaanipeol rannas. Omanik tunnistas, et see oli vaiadega maa külge kinnitamata.
Suure liumäe nime kandev PVC-batuut kaalub ettevõtja Margus Haljaste sõnul 280 kilogrammi ja oli hüppamiseks väljas Viljandi jaanipeol rannas. Omanik tunnistas, et see oli vaiadega maa külge kinnitamata. Foto: Marko Saarm / Sakala

​Kui viljandlased kaks nädalat tagasi ühel randa püsti pandud batuudil hüppasid, ei osanud enamik lustijatest tähelepanu pöörata asjaolule, et see oli vaiadega maa külge kinnitamata.

Pühapäeval leidis Tartu lähedal aset traagiline õnnetus, kus tuule alla võtnud batuudilt kukkunud kaks last said surma ja kolm viidi haiglaravile. Teada on, et sünnipäevapeoks laenatud 300-kilogrammine batuut oli vaiadega maa külge kinnitamata. Selle rendile andnud osaühingu Airfun liige Alger Vedler sõnas, et see on täiesti uskumatu ja ennekuulmatu lugu.

Viljandimaal 16 aastat batuute laenutanud osaühingu Haljaste juhatuse liige Margus Haljaste tunnistas, et nii jaanipeol Viljandi rannas kui mõnel teisel korral on tema ettevõte eiranud ohutusnõudeid ja jätnud batuudi maa külge kinnitamata. Tegutsemisaastate jooksul on tal oma sõnul olnud paar-kolm juhtumit, kus juba püsti pandud batuut on tulnud tugeva tuule tõttu uuesti maha võtta, aga õnnetusi pole juhtunud ja ta pole nendest ka kuulnud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles