Suurlinna büroo tuleb tondilossi suvitama

Elisabeth Kungla
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine koolimaja on tühjalt seisnud üle kümne aasta. Sel perioodil, kui hoone oli Pärnu Uue Kunsti Muuseumi käes, korraldati seal suviti näitusi. Nüüd võtab laguneva ning hansapäevade eel uue ilme saanud hoone suveks rendile üks pealinna firma, et teha sinna suvebüroo.
Kunagine koolimaja on tühjalt seisnud üle kümne aasta. Sel perioodil, kui hoone oli Pärnu Uue Kunsti Muuseumi käes, korraldati seal suviti näitusi. Nüüd võtab laguneva ning hansapäevade eel uue ilme saanud hoone suveks rendile üks pealinna firma, et teha sinna suvebüroo. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi raekoja kõrval pikalt tühjana seisnud majale puhutakse suveks elu sisse: selle võtab 15 euro eest kuus üürile Tallinna arhitektuuribüroo.

«Tahaks suvitada ja samas tööd teha ning Viljandi tundus inspireeriv linn,» põhjendas arhitektuuribüroo TEMPT tegevjuht Mihkel Urmet suvist kohavalikut. «Tulles Tallinnast, on kõik selline mägine ja teistmoodi olemine huvitav ja tekitab teistmoodi mõtteid.»

Nii otsibki büroo meeskond vaheldust väljastpoolt Tallinna. «Oleme ka varem suveks niimoodi mujale elama kolinud: Hiiumaale ja Põlvasse,» lausus Urmet. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles