Perekodude tulek suleb iseloodud prügila

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aida saalis tundus rohkem olevat õrnema soo esindajaid. Viljandlane Karl Kurro oli üks neist, kes andis konverentsile mehisema palge.
Aida saalis tundus rohkem olevat õrnema soo esindajaid. Viljandlane Karl Kurro oli üks neist, kes andis konverentsile mehisema palge. Foto: Peeter Kümmel

Heakorrale sülgavad inimesed veavad Viljandis Näituse väljakuna tuntud tühermaale prügi, mida teised nende eest koristama peavad.

Linnamajandusameti peaspetsialist Kaidi Braun ütles, et kevadel aitasid platsi koristada Paalalinna gümnaasiumi õpilased ning linn viis prahi oma kulul ära.

«Paraku on suve jooksul platsile taas prügi tassitud,» lausus ta. «Kindlasti tuleb see uuesti puhtaks teha. Et territooriumil on omanik, pole mingil viisil põhjendatud, et hooldustöö makstakse kinni linnaeelarvest.»

Linnavalitsuse andmeil on plats kinnistuteks jagatud ning need kuuluvad pealinna aktsiaseltsile Hoolekandeteenused ja sotsiaalministeeriumile.

Peaspetsialist tegi aktsiaseltsile märgukirja koristada prügi ja niita kõrge hein hiljemalt 15. oktoobriks.

«Arvestades, et tegu on Tallinna firmaga, sai tööde korraldamiseks piisavalt aega antud,» lausus ta. «Ühtlasi soovitasime paigaldada üldsust informeeriva sildi, et jäätmete ladestamine on keelatud.»

Braun märkis, et sotsiaalministeeriumile kuuluv maa pole palju paremas seisus ja lähiajal võtab linnavalitsus prügi teemal ministeeriumiga ühendust.

«Hiljem ehitatakse Näituse väljakule perekodud ja siis kaob ka võimalus sinna prügi sokutada,» lisas ta.

Aktsiaseltsi Hoolekandeteenused kinnisvara haldusjuht Karl Mänd ütles, et vastavalt Viljandi linnavalitsuse ettekirjutusele korrastavad nad oma kinnistud nõutud kuupäevaks.

Ta lisas, et perekodusid on kavas ehitama hakata järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles