Viljandi poiss võitles end Ida-Euroopa meistriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romeo Pikand tuli Lätis peetud võistlusel ühes sõidus esimeseks ja teises teiseks ning kokkuvõttes andis see talle elu esimese rahvusvahelise tiitli.
Romeo Pikand tuli Lätis peetud võistlusel ühes sõidus esimeseks ja teises teiseks ning kokkuvõttes andis see talle elu esimese rahvusvahelise tiitli. Foto: Erakogu

Üheksa-aastane Romeo Pikand krooniti pühapäeval Lätis Ida-Euroopa parimaks 50 cm³ klassis sõitvaks poisiks, ehkki seal peetavast Euroopa motokrossi meistrivõistluste etapist oli ta kuulnud alles mõni päev varem.

«Tegelikult polnud meil plaanis sel võistlusel osaleda, sest meil polnud selle kohta infot,» ütles Romeo isa Ergo Pikand ning rääkis, et eelmisel nädalal helistati talle Eesti motoföderatsioonist ja uuriti, miks Romeot võistejate nimekirjas pole. Nii otsustasidki nad pereringis Lätti sõita. Seal sai teoks 65 ja 85 cm³ mootorrataste Euroopa meistrivõistluste etapp, millel selgitati ühtlasi välja Ida-Euroopa parim 50 cm³ rattaga sõitev poiss.

8–10-aastasi osalejaid sõitis kohale üle 30 ja esindamata jäi vaid mõni üksik ümberkaudne riik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles