Liivimaa kutsekoolide õpetajad kogunevad tänupeole

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater Ugala
Teater Ugala Foto: Elmo Riig / Sakala

Kutsekoolide 400 õpetajat ja töötajat kogunevad täna õhtul Viljandisse, et osaleda Ugalas peetaval tänuõhtul.

Liivimaa kutseõppeasutustetöötajate tänupidu peetakse kümnendat aastat. Sellel osaleb 12 kooli ning korraldab Viljandi Ühendatud Kutsekeskkool. Pidu algab kell 17 Ugalas.

Koosolijaid tervitab Viljandi volikogu esimees ja pidu korraldava kooli direktor Tarmo Loodus ja maavanem Lembit Kruuse. Tänusõnadega pöördub õpetajate poole haridusminister Tõnis Lukas.

Tänuõhtul allkirjastatakse Liivimaa kutseõppeasutuste koostöölepe. Allkirja annavad koolide, maavalitsuste ja omavalitsusliitude esindajad. Leppe eesmärk on pakkuda koostöös koolide, maavalitsuste ja omavalitsustega Lõuna- ja Kesk-Eesti inimestele parimaid ametiõppimise ja enesetäiendamise võimalusi.

Koostöö hõlmab õpetatavate erialade ühist kvaliteedi tagamist, pakutavate erialade ja õppimisvõimaluste võimalikult laia valikut.

Eelmine koostöölepe toimis viis aastat ja oli sõlmitud kuue Lõuna-Eesti kooli ja maavalitsuste vahel. Sel korral on osavõtjate ring laienenud, sest osaleb 12 kooli, 6 maavalitsust ja 6 omavalitsusliitu.

Aktusel saavad tunnustatakse iga kooli kahte töötajat. Ministri tänukirja ja Liivimaa kutseõppeasutuste meenega austatakse 28 töötajat.

Piduliku aktuse järel vaatavad õpetajad Ugala etendust «Maakad». Pidulistele esineb tantsutrupp Vabajalg ning ilutulestikufirma Arnika laseb kell 22.55 taevasse ilutulestikutervituse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles