Linnapea võlg jääb abilinnapea omale alla

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin
Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa linnapeadest ja vallavanematest kannab suurimat ametlikku laenukoormat Viljandi meer. Samas on ühel tema meeskonnas töötaval abilinnapeal panga ees veel jupi jagu kopsakam võlg.

Tänavukevadiste majanduslike huvide deklaratsioonide kohaselt on maakonna omavalitsuste tegevjuhtidest pankade ees kohustusi seitsmel inimesel. Neist suurim võlg lasub Viljandi abilinnapeal Kalvi Märtinil, kes peab Swedbankile tagasi maksma 132 493 eurot. Talle järgneb linnapea Ando Kiviberg 105 781 euro suuruse võlaga Nordea pangale, millest 90 804 eurot on eluasemelaen ja ülejäänu sõiduki liising.

Valdade ja väikelinnade tegevjuhtidest deklareerisid isiklikke pangalaene ja liisinguid Tarvastu vallavanem Alar Karu (36 492 eurot), Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg (29 318 eurot), Abja vallavanem Peeter Rahnel (24 900 eurot) ning Viljandi vallavanem Ene Saar (16 144 eurot). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles