Kiri: Kooliperest sõideti üle

, viljandlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ma ei tahaks sugugi olla Jakobsoni kooli kauaaegse direktori Eero Järvekülje nahas. Kolm ja pool kuud kestnud temavastase sissisõja tõttu andis ta taktitundelise härrasmehena lahkumisavalduse.

Haridusvaldkonna abilinnapea Ardo Agasild ja paar kooli hoolekogu eestkõnelejat tunnistasid asutuse arengukava puudulikuks, teatasid, et see ei vii kooli tulevikus edasi, ning nõudsid direktori tagasiastumist. Samas olid peaaegu kõik lapsevanemad sellisest tegevusest sügavalt häiritud ja kogunesid in corpore koolijuhti kaitsma. Nad nõudsid, et hoolekogu paluks direktorilt andeks, ja otsustasid sügisel uue hoolekogu valida.

Nüüd aga paistab, et lastevanemate koosoleku ehk kõrgeima võimu meelsust ei peetud vahetute otsustajate ringis millekski. Järvekülje vigade otsimist jätkati. Olen eri inimestega rääkides jõudnud veendumusele, et see oli vaimne terror. Niisuguses olukorras võivad ka kõige rahulikuma inimese närvid üles ütelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles