Kõrgkooli lõpetamise järel kutsekooli minek oli parim valik

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See ei ole rapsipõld, nagu esmapilgul võib tunduda, vaid Arkaadia aed Viljandi kesklinnas ja neiu pildil on tulevane Räpina aianduskooli õpetaja Liisi Kont.
See ei ole rapsipõld, nagu esmapilgul võib tunduda, vaid Arkaadia aed Viljandi kesklinnas ja neiu pildil on tulevane Räpina aianduskooli õpetaja Liisi Kont. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi neiu Liisi Kont otsustas pärast maaülikoolis aianduse erialal bakalaureusekraadi saamist minna sama eriala õppima Räpina kutsekooli.

Enamikule kõrvaltvaatajatele tundus säärane mõte veider. «Küsiti, kas ma olen hull. Arvati, et hoopis mõistlikum oleks magistrikraadi püüda,» kõneleb Liisi Kont. «Mina aga tahtsin saada Räpina koolist praktilisi kogemusi. Tundsin, et aiandus mulle meeldib, aga kõrgkoolis piirdus kokkupuude raamatute, katseklaaside ja laboritega. Mulle meeldib kätt mulda panna: seemneid külvata, taimi istutada, õunapuid lõigata, aeda kujundada ja hooldustöid teha.»

Õppis hindama raagus okste ilu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles