Minister pakub Viljandile kümmekond uut töökohta

Elisabeth Kungla
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Minister Arto Aas lubas, et hiljemalt paari aasta pärast palgatakse Viljandisse kümmekond uut töötajat, et vähendada riigipalgal inimeste hulka Tallinnas ning suurendada seda siin ja Tartus.

«On igati õiglane, et maksumaksjate rahast finantseeritavad osad oleksid hajutatud üle terve Eesti,» leidis Viljandist riigikokku valitud ja praegu seal asespiikri ametis olev Helir-Valdor Seeder. Tema hinnangul on töökohtade äratoomine Tallinnast seni vaid positiivse mõjuga olnud. «Viljandi ei ole Viljandi ilma riigi finantseeritavate asutusteta,» ütles Seeder, tuues näiteks Ugala teatri või Viljandi kultuuriakadeemia.

Eelmise nädala lõpul teatas riigihalduse minister Arto Aas, et osa finants- ja personaliarvestajate ametikohti viiakse järgmise paari aasta jooksul pealinnast ära. Riigiasutustele hakkab arvestusteenuseid pakkuma riigi tugiteenuste keskus (RTK) ja seetõttu liiguvad vähemalt pooled töökohtadest Tallinnast välja. Tartu ja Viljandi vahel on plaan jagada ära umbes 30 töökohta. Kuidas see täpselt aset leiab, selgub paari aasta pärast, kui kohti etapiliselt looma hakatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles