Kontserdihooaja avab rahvusmeeskoor

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahvusmeeskoor
Eesti rahvusmeeskoor Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Muusika Viljandi Büroo ja mittetulundusühingu Viljandi Vanamuusika Festival sügisene kontserdihooaeg algab Eesti rahvusmeeskoori esinemisega.


Koori seekordne kava «Improram» sünnib dirigent Anne-Liis Polli käe all ja paneb laulumehed häikima ehk häälega improviseerima. Oktoobri teine kontsert rõõmustab klassikalise muusika sõpru: pianist Tanel Joamets koos Vanamuise orkestri puhkpillisolistidega esitab kava «Mozart».

Novembris kõlab ehe argentina tangomuusika varemgi Viljandis käinud duo Ranas esituses. Kontserdil esineb tangotantsupaar Kaja ja Martin Keil. Detsembris esitlevad uut helikandjat Ain Agan ja Oleg Pissarenko. Jõulurõõmu toob taas käsikellade ansambel Arsis, seekord koos maineka Kanada päritolu kitarristi Rémi Boucheriga, kes on aastate eest Viljandis soolokontserdi andnud.

Siia ei ole varem sattunud prantsuse kvartett Print, kes astub novembris üles klubis Puhas Kuld ja salvestab kontserdi helikandja tarbeks. Kvarteti tegususest ja populaarsusest kõneleb fakt, et mullu oli tal 130 kontserti Euroopa eri paigus.

Uusi elamusi pakub Iraani päritolu saksofonist Gilda Razani koos saksa kvintetiga Sub.Vision ja detsembris esineb Viljandis esimest korda Eesti filharmoonia kammerkoori meeskvartett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles