Eesti konsulil ei lubatud Pihkvas Eston Kohveriga protsessi sisust rääkida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene võimud süüdistavad Eesti kaitsepolitsei ametnikku Eston Kohverit mitmes asjas, eeskätt spionaažis.
Vene võimud süüdistavad Eesti kaitsepolitsei ametnikku Eston Kohverit mitmes asjas, eeskätt spionaažis. Foto: Liis Treimann («Postimees»)

Eesti konsulil õnnestus teisipäeva hommikul Pihkvas taas kohtuda Venemaal vahi all hoitava kaitsepolitseiniku Eston Kohveriga.

Välisministeeriumi pressiesindaja kinnitas BNS-ile, et Eesti Moskva saatkonna konsul kohtus teisipäeval Pihkva eeluurimisvanglas Eston Kohveriga. Konsul ütles Kohverile, et Eesti teeb kõik võimaliku, et ta vabastataks ja pääseks tagasi koju. «Kohtumise ajaks ei olnud vanglaametnikel infot ega korraldust Eston Kohveri Moskvasse üleviimise kohta,» sõnas pressiesindaja.

Käimasolevast kohtuprotsessist ei võimaldanud kohtumise juures viibinud FSB ametnik konsulil Kohveriga rääkida. Konsul andis Kohverile edasi sõnumid lähedastelt ning juttu oli ka Eesti uudistest. Samuti viis konsul Kohverile toiduaineid ja esmatarbevahendeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles