Suur tasu pärsib ettevõtluse arengut

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõidamal tegutsev saeveski tahtis mullu tootmist suurendada ja palgata juurde kuni 35 inimest, kuid plaan jäi katki, sest piirkonnas ei ole piisavas mahus elektrivõimsust.
Kõidamal tegutsev saeveski tahtis mullu tootmist suurendada ja palgata juurde kuni 35 inimest, kuid plaan jäi katki, sest piirkonnas ei ole piisavas mahus elektrivõimsust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suure-Jaani külje all Kõidamal tegutsev saeveski soovis eelmisel aastal tootmist laiendada ja palgata juurde kuni 35 inimest, kuid plaan jäi katki, sest 1,3 miljonit eurot maksev elektrivõrkude ehitamine käis vallale üle jõu.

Vald saatis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile pöördumise, milles kirjeldab plaani luua Suure-Jaani linna ja Kõidama küla piirile tööstusala. Oma tegevuse arendamiseks on soovi avaldanud kolm kohalikku ettevõtjat, kuid piirkonnas pole piisavalt vaba elektrivõimsust. Pöördumises seisab, et võimsuse suurendamine läheks maksma 1,35 miljonit eurot ja tööd võtaksid aega kolm aastat. Rahamure on pannud valla plaanile pidurid peale ja ilmselt pole ideega võimalik edasi minna.

Eelmisel aastal pöördus saeveski Combimill Sakala Suure-Jaani vallavalitsuse poole sooviga ettevõtet laiendada, aga et suuremat elektrivõimsust polnud saada, pidi ta oma plaanist loobuma. Sellega läks Suure-Jaani vallavanema Tõnu Aavasalu sõnul piirkonnale kaduma 35 potentsiaalset töökohta. Tõenäoliselt peavad ka teised tööstusalast huvitatud ettevõtted oma töökohad mujale looma, sest läbirääkimised Elektrileviga pole tulemusi toonud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles