Halliste ja Suure-Jaani kooli õpilastel on targad vanemad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebilehel tarkvanem.ee ootab lapsevanemaid test, mis lubab neil proovida oma oskusi selles, kuidas lapsega meelemürkide tarvitamisest rääkida.
Veebilehel tarkvanem.ee ootab lapsevanemaid test, mis lubab neil proovida oma oskusi selles, kuidas lapsega meelemürkide tarvitamisest rääkida. Foto: Kuvatõmmis

Viljandimaa kõige targemate vanemate lapsed õpivad Halliste põhikoolis ja Suure-Jaani koolis. See selgus siseministeeriumi veebilehel korraldatud «Targa vanema» testist, mida tegi 4500 lapsevanemat üle Eesti.

Teavitusprogrammi «Tark vanem» testis pidid vanemad lahendama ja analüüsima ette antud olukordi, näiteks, kuidas oma lastega alkoholiteemadel rääkida ja nendega arukaid kokkuleppeid sõlmida. Rohkem kui 30 000 testi täitnud lapsevanemast registreeris oma tulemuse üle 4500, kes osalesid ka koolidevahelisel võistlusel. Viljandimaa koolide pingereas järgnesid Halliste põhikoolile ja Suure-Jaani koolile Paistu kool ja Kõpu põhikool.

Psühholoog Rita Rätsepa sõnul käib täiskasvanutel suviste üritustega sageli kaasas alkoholi tarbimine, mis annab lastele selge signaali, et see on igati aktsepteeritav ajaveetmisvorm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles