Sakslane väntas Lübeckist hansapäevi vaatama

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Potratz leidis Tartu tänava alguses oma maailma parimale jalgrattale kitsukese parkimisplatsi, kus see ei sega sakslaste müügiplatsi ehitust.
Hans Potratz leidis Tartu tänava alguses oma maailma parimale jalgrattale kitsukese parkimisplatsi, kus see ei sega sakslaste müügiplatsi ehitust. Foto: Tiina Sarv / Sakala

Kui kümme aastat tagasi Tartu rahvusvahelistel hansapäevadel oli raske uskuda, et keegi on jalgrattaga Lübeckist kohale sõitnud, siis Viljandis see enam imestama ei pane.

Seesama lübecklane, Hans Potratz, kes peab tuleval aastal 70. sünnipäeva, näitab oma uut jalgratast, mis olevat saadaolevatest parim.

Saksamaal valmistatud jalgrattal on peal ka väike jaapanlaste meisterdatud elektrimootor. Mees selgitab, et mootoriga sõiduriista valis ta vaid sellepärast, et murdis õnnetult jalaluu ja nii pikk väntamine oleks jalale liiga teinud. Muidu oleks jaksanud küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles