Kultuuriakadeemia juhi valikul jäid sõelale eestlane ja hispaanlane

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriakadeemia direktoriks kandideerib Garri Raagmaa, kes on juhtinud Pärnu kolledžit ja tutvustanud toimivaid mudeleid Eesti ääremaastumise ja inimeste väljavoolu probleemi lahendamiseks.
Kultuuriakadeemia direktoriks kandideerib Garri Raagmaa, kes on juhtinud Pärnu kolledžit ja tutvustanud toimivaid mudeleid Eesti ääremaastumise ja inimeste väljavoolu probleemi lahendamiseks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Suures osas eesti rahvuskultuuri õpetamise ja kaitsmisega tegeleva Viljandi kultuuriakadeemia uueks juhiks kandideerib kaks meest, kellest üks pole Eestis elanud ega räägi riigikeelt.

Hispaanlane Iñaki Sandoval Campillo küll eesti keelt ei oska, kuid sellega on akadeemia praeguse juhi Anzori Barkalaja sõnul lood nii ja naa. Juttu on olnud õppekavade jaotamisest, mille üks tunnus on ingliskeelne õppekava, ning selles mõttes tuleksid ingliskeelne juht ja korraldus ainult kasuks. Barkalaja lisas, et piisavalt haritud ja andekas inimene suudab keele ruttu ära õppida. «Mina ise õppisin kolme kuuga.»

Nagu Barkalaja ütles, on nüüd vaja valida, kui palju võtta riski ja kui palju minna kindla peale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles