Peaaegu kõik delegatsioonid mahuvad Viljandimaale

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelised hansapäevad algavad homme ning Viljandi hotellid, külalistemajad ja kodumajutused on peolisi täis.
Rahvusvahelised hansapäevad algavad homme ning Viljandi hotellid, külalistemajad ja kodumajutused on peolisi täis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui veel pool aastat tagasi andsid rahvusvaheliste hansapäevade korraldajad mõista, et suur osa Viljandit külastavatest välisdelegatsioonidest tuleb majutada teistesse linnadesse, sest maakonnas voodikohti napib, siis praegu on teada, et nii see päris ei ole.

Suurpeo ajal delegatsioonidele majutust korraldava osaühingu E-Turist Reisibüroo juhataja Kalle Hanseni sõnul on neile teadaolevalt sääraseid delegatsioone kaks: üks soovib majutust Tartus ja teine Valgamaal Taageperas. Teised büroo kaudu peavarju otsinud suudetakse Viljandisse ja maakonda mahutada. «See ei tulnud üllatusena. Voodite ja tubade arvu järgi oli teada, et kui need tihedalt täis panna, peaks enam-vähem ära mahtuma. Nad said valida, kas tahavad lihtsamat ja lähemat kohta või hotelli Tartus või Pärnus,» vastas Hansen küsimusele hansapäevade külaliste majutuse kohta.

Arvamus, et hulk delegatsioone tuleb majutada teistesse linnadesse, võis Kalle Hanseni meelest tekkida seetõttu, et enne üritust tehakse prognoose ning siis võidakse külastajate arvuks näha ka 2000 inimest. «Tuleb olla valmis hullemaks, aga kui saabub vähem, saavad nad lähemale jääda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles