Eduard Vildet ei õnnestunud raamatukogus tabada

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinnast sõitsid näitust "Tabamata Vilde" vaatama (vasakult) Eduard Vilde muuseumi pedagoog-kuraator Lisanna Kurg ja muuseumi juht Kairi Tilga ning(paremalt)kultuuriministeeriumi raamatukogunõunik Ülle Talihärm ja Eesti raamatukoguhoidjate ühingu esinaine Katre Riisalu. Keskel seisab raamatukoguhoidja Nele Grosthal ja istub kojulaenutusosakonna juhataja Elle Sihver.
Pealinnast sõitsid näitust "Tabamata Vilde" vaatama (vasakult) Eduard Vilde muuseumi pedagoog-kuraator Lisanna Kurg ja muuseumi juht Kairi Tilga ning(paremalt)kultuuriministeeriumi raamatukogunõunik Ülle Talihärm ja Eesti raamatukoguhoidjate ühingu esinaine Katre Riisalu. Keskel seisab raamatukoguhoidja Nele Grosthal ja istub kojulaenutusosakonna juhataja Elle Sihver. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kas sina tead, kes oli Siim Sõnajalg, Rein Rihm või Aidu Raidula? Kui ei, siis seda ikka tead, kes oli väidetavalt Eesti esimene krimikirjanik?

Kui vastasid mõlemale küsimusele eitavalt, pead ausalt tunnistama, et sul on nii mõndagi meie suurkuju Eduard Vilde kohta avastada.

Päev tagasi kogunesid Viljandi linnaraamatukokku töötajad Eduard Vilde muuseumist, haridusministeeriumist ja Eesti raamatukoguhoidjate ühingust. Seekord ei olnud need hansapäevad, mis uudistajad pealinnast kaugemale meelitasid, vaid härra Vilde isiklikult. Paraku pidid kohaletulnud pettuma, sest kuigi paljud märgid Vildele viitasid, ei õnnestunud neil kuidagi suurmeistriga Viljandi linnaraamatukogus kohtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles