Karin Peebu otsib oma kadunud vanaema tulpe

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulpe on Risttee talus väga rikkalikus valikus, aga neid tumepunaseid, mis kasvasid kunagi vanaema aias, pole aiandi perenaine veel leidnud.
Tulpe on Risttee talus väga rikkalikus valikus, aga neid tumepunaseid, mis kasvasid kunagi vanaema aias, pole aiandi perenaine veel leidnud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Risttee talu taimeaed Loodi külas Viljandi vallas on nagu lapitekk: seal õilmitseb kevaditi tuhandeid eriilmelisi lilli.

«Lilled meeldivad mulle väga,» ütleb perenaine Karin Peebu. «Et kasvatan taimi suurel hulgal müügiks, peab neid aias olema palju erinevaid. Sel juhul oskan kogemusi jagada.»

Peebu toob näiteks longus metsvitsa. «See on küll väga ilus lill, aga enamikule ma teda aeda soovitada ei julge, sest ta on meeletult invasiivne. Kodus pidin teda kiiresti korrigeerima hakkama, sest ta oli ühe suvega levinud kolmele-neljale ruutmeetrile ning teistesse taimedesse tugevalt sisse kasvanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles