Aknaid lõhkunud noormees pandi aresti

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karl-Eduard Salumäe
24. mail kella 00.30 ajal teatati politseile, et Viljandis Kesk-Kaare tänaval on katki löödud 17 koolimaja aknaklaasi ning Suur-Kaare tänaval kaupluse välisukse klaas. Vaid viiv hiljem võttis politseiga ühendust 21-aastane Andres, kes teatas, et tema viskaski aknad katki ja tahab politseile end kohe üles anda.   
Politsei pressiesindaja kinnitusel selgitas ta akende lõhkumist ärritusega, mis tekkis tülist õrnema sugupoole esindajaga ning enda ülesandmist põhjendas ta otsesõnu sellega, et ei viitsi politsei eest põgeneda. 
 
Noormees oli alkoholi tarvitanud ning politsei viis ta sündmuskohalt arestikambrisse kainenema. Lõhkumisega tekitatud kahju hinnati 2228 eurole. Varasemast oli politseil Andrese suhtes käimas kaks väärteomenetlust: ta võttis aprillis kahel korral kauplustest erinevaid tooteid 155 euro väärtuses. Väärteod ühendati ja politsei nõudmisel astus mees oma tegude eest vastutuse võtmiseks eile kohtu ette. Tartu maakohus mõistis Andresele karistuseks maksimaalse ehk 30-päevase aresti, mida too kohe ka kandma asus.
 
«Vandaalitsemisega ei tekitatud ainult rahalist, vaid ka suurt moraalset kahju,» rääkis Viljandi politseijaoskonna juht Künter Pedosk. «Oma kodukohast lugu pidavate ja seda hoidvate inimeste kõrval on raske näha neid, kes sellise hävitustööga tegelevad. Ilmselgelt ei aidanud linnatänaval akende lõhkumine lahendada kahe inimese vahelist tüliõuna. Ka pole enam midagi päästa lõhutud akendest. Katkise hinge ja akende kõrval tuleb nüüd noormehel kambri seinte vahel järele mõelda selle üle, kuidas endale ja teistele elus olulisi väärtusi hoida, mitte neid hävitada. Linnaelanikel soovitab politsei olla jätkuvalt tihedas kontaktis korrakaitsjatega. Abi võib olla sellestki, kui vastuvõetamatut tegevust märgates sellele ise põgusalt tähelepanu pöörate, sekkute, kõnetate ja keelate. Õigusrikkumise korral andke sellest kohe hädaabinumbrile 112 teada.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles