NÄDALA KONTRAST: Ilus aed, kole maja

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karl-Eduard Salumäe / Sakala

Teisipäevane Sakala oli tänavakunsti- ja värviküllane ning muidu cool. Kui leheküljesuuruses uue Škoda Fabia reklaamis, kus lisaks autole paistsid betoonplokkidele maalitud näod, sedastati, et suure hulga värvikombinatsioonidega saadav neljarattaline on «coolim viis tuua tänavatele värvi», siis veidi eespool oli kaks lugu sellest, kuidas möödunud nädalavahetusel kaks Viljandi aeda ära kaunistati.

 

Hansa Candle’i vabriku betoonmüürile maaliti näod ning kunagise Rubiini kino platsi äärde rahvusvaheliste hansapäevade tarbeks püsti pandud plank kaeti grafitikunstiga.

Mõlemad aiad said efektsed ja lahedad. Samas tuleb tõdeda, et värskelt värvi saanuna toovad nad taamal asuva maja koleduse eriti hästi esile. Seda, et endise tikuvabriku hoone fassaad vajaks värskendamist, on ammu tõdetud. Rubiini platsi ääres seisva tühja laguneva hoone väljanägemisest pole aga mõtet rääkidagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles