Riigi lubadus jahutab omavalitsuste kosjamänge

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu augustis pidulikult avatud Viljandi vallamaja asub vanalinnas, Viljandi raekojast vaid mõnesaja meetri kaugusel.
Mullu augustis pidulikult avatud Viljandi vallamaja asub vanalinnas, Viljandi raekojast vaid mõnesaja meetri kaugusel. Foto: Marko Saarm, Aivar Aotäht

Hiljuti ametisse asunud uue valitsuse lubadus hakata senisest tunduvalt jõulisemalt haldusreformiga tegelema paneb seni ühinemismõtteid mõlgutanud vallad ja linnad ootele.

Kõigi eelduste kohaselt vastab Viljandi linnavolikogu mai lõpul eitavalt Viljandi vallavolikogu ettepanekule alustada peatse liitumise asjus läbirääkimisi.

Õigupoolest tahtis suurem osa linna rahvaasemikest naabritele korvi anda juba veebruaris – sellekohane eelnõugi oli sõnastatud. Et aga volikogu saalis tekkis teema üle pikem arutelu, otsustati lõpuks enne vastuse lukkulöömist kolme kuu pikkune järelemõtlemisaeg võtta. Nüüdseks on see aeg täis tiksunud, ent otsustajate seisukohad näikse valdavalt samaks jäänud olevat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles