Majatiivast võetakse enne lammutamist kunst välja

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilseks oli pannoole jänesenahaliimiga kinnitatud puuvillane riie. Teose eemaldamiseks on kavandatud viis päeva. Restaureerimisfirma Haspo töömehe Üllar Üllimi (pildil) sõnul kiirustada ei tohi. «Muidu on meil kärutäis kunsti,» ütles ta naljatamisi.
Eilseks oli pannoole jänesenahaliimiga kinnitatud puuvillane riie. Teose eemaldamiseks on kavandatud viis päeva. Restaureerimisfirma Haspo töömehe Üllar Üllimi (pildil) sõnul kiirustada ei tohi. «Muidu on meil kärutäis kunsti,» ütles ta naljatamisi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Vana-Võidus Viljandi kutseõppekeskuse peagi lammutatavas nõukogudeaegses majatiivas tegutsevad restaureerimisfirma töömehed. Seinalt tuleb eemaldada pannoo, mis on tuntud Eesti kunstniku Elmar Kitse üks viimaseid taieseid.

«Rahvarõivastes naised põllumajanduskeskkonnas,» võttis haridusasutuse direktor Tarmo Loodus maalil kujutatu muhelemisi kokku. Ta märkis, et kuna pannoo on valminud 1971. aasta lõpul ja 1972. aasta algul ning Elmar Kits suri 1972. aasta märtsis, peab see olema üks tema viimastest teostest. Sealjuures on see üllatavalt hästi säilinud.

«Koolis kipuvad asjad tavaliselt kuluma,» nentis Loodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles