Hansa­päevade ajal saab südalinnas uisutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki mullu juunis sadas Viljandis laia lund, pole ilmaolud seni sel perioodil uisutamiseks soodsaid tingimusi pakkunud. Sestap tuuakse Viljandi jäähalli tellimusel rahvusvaheliste hansapäevade ajaks Tähe maja kõrvale parklasse väike plastist uisuväljak.

Viimasel aastal Viljandi jääväljakul huvilisi koolitanud uisutreener Eve Vedler märkis, et tehisväljak pannakse rahvarikka sündmuse ajaks kesklinna kahel põhjusel. Esiteks soovitakse niimoodi inimestele meelde tuletada, et Viljandis on talviti korralik jääväljak, ja teiseks kogutakse alternatiivset suvist uisutamisvõimalust pakkudes raha Männimäe väljakule seinte ehitamiseks.

Pärnust toodav uisuplats mõõtmetega 7 x 12 meetrit koosneb spetsiaalsetest plastplaatidest. Eve Vedleri sõnul saab mööda neid päris hästi uisutada, ainult et uisurauad peavad olema korralikult teritatud. «Pakume kohapeal uiske ja koolitust,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles