Linn garanteerib erakoolidele toetusraha aasta lõpuni

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinu tee 3 tööstushoones uuel õppeaastal tööd alustava Oja erakooli elluaitaja Piret Anier tõdes, et kuigi erakoolide rahastamise võimalik muudatus on halb uudis, on kavas kool siiski avada. Ka tööd on alanud: pildil värvib ta ühte saali seina valgeks, et sellel filme näidata.
Reinu tee 3 tööstushoones uuel õppeaastal tööd alustava Oja erakooli elluaitaja Piret Anier tõdes, et kuigi erakoolide rahastamise võimalik muudatus on halb uudis, on kavas kool siiski avada. Ka tööd on alanud: pildil värvib ta ühte saali seina valgeks, et sellel filme näidata. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pärast riigikohtu otsust ministeeriumis küpsema hakanud plaan vabastada omavalitsused erakoolidele majanduskulude maksmise kohustusest teeb murelikuks Viljandi ainsa tegutseva ja ka loomisel oleva erakooli juhi. Raha kadumine võib haridusasutustele mõjuda surmavalt. 

Nagu sõnas Reinu teel avatava Oja erakooli elluaitaja Piret Anier, mõjutab see, kui omavalitsustel kaob kohustus majanduskulud kinni maksta, kooli õppetööd väga palju. 

«Sellist koormat ei ole õiglane panna lapsevanemate õlule,» märkis ta ning lisas, et niisugusel juhul tuleks hakata otsima sponsoreid, kes suudaksid tekkiva vahe kinni maksta. Majanduskulud võivad aga ulatuda kuni 40 protsendini kooli eelarvest. «Praegu on eelarve kolmepoolselt kaasav: riigi poolt õpetajate palk, omavalitsus maksab majanduskulud ja lapsevanematelt tuleb see raha, mille muidu omavalitsused maksavad koolidele investeeringuteks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles