Noormees meisterdab topsiku asemel vasest rinnahoidjaid

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusliku metallitöö tudeng Oliver Laasi on kursuse lõputööks valmistanud metallist rinnahoidja. Kuigi hindamisele läheb see alles enne jaanipäeva, võiks äsja valminud töö seda katsetanud Anna-Maria Kaseoja sõnul kasutust leida küll.
Rahvusliku metallitöö tudeng Oliver Laasi on kursuse lõputööks valmistanud metallist rinnahoidja. Kuigi hindamisele läheb see alles enne jaanipäeva, võiks äsja valminud töö seda katsetanud Anna-Maria Kaseoja sõnul kasutust leida küll. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kultuuriakadeemia tudeng Oliver Laasi on valmis meisterdanud metallist rinnahoidja. Sellel esimesel, mis kursusetööna valmis sai, olid autori sõnul vististi B-korvid.

«Aga võib olla ka A. Või siiski ikka B...» jäi ta kahtlevaks. Töö sai igatahes valmis kahe päevaga ja nüüd on rahvusliku metallitöö teise kursuse tudengil juba järgmine eksemplar käsil.

«Need esimesed said tiba väikesed. Teen suuremad ka,» lausus ta ja näitas Viljandimaa loomeinkubaatoris oma töölaua juures punakast vasest mummukestega poolkerasid, millele olid sälgud peale joonistatud. «Need näitavad lõikejooni. Kaks kolmnurka lõikan sisse ning kinnitus tuleb kaela ja selja tagant,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles