Keskerakonna reklaami saab osta viie euroga

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale viis eurot maksvate Keskerakonna tahvlite on Viljandi taaskasutuskeskuses müügil teisigi reklaamsilte, nii apteegi kui mobiilifirma omi.
Peale viis eurot maksvate Keskerakonna tahvlite on Viljandi taaskasutuskeskuses müügil teisigi reklaamsilte, nii apteegi kui mobiilifirma omi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi taaskasutuskeskuse tagumisel riiulil seisab kaks Keskerakonna logoga tahvlit. Just sellised rohelised ja valge kirjaga, nagu on valgusreklaamil, mis juhatab Tartu tänaval erakonna kohaliku büroo poole.

Viis eurot maksvad reklaamtahvlid paigutati taaskasutuskeskuse riiulile juba päris ammu, kuid suuremat huvi pole kliendid nende vastu seni ilmutanud.

Üks samasugune Keskerakonna silt on Viljandi taaskasutuskeskuse esindaja Tõnu Kivisilla sõnul siiski kaubaks läinud. Ta meenutas, et see oli vastupidiste värvidega: valgel põhjal roheline logo. «Nii et keegi on endale sellise siit soetanud. Ma küll ei või öelda, kuhu ta selle kodus pani, sest seda ta ei rääkinud, aga igatahes emotsiooni väljendas selle inimese nägu küll,» rääkis ta.

Tõtt-öelda on valgusreklaame taaskasutuskeskuses veelgi. Kui veidi ringi vaadata, hakkab silma näiteks lepatriinuga EMT valgusreklaam ja ka Atlase oma. Need saab endale lunastada 4 euro eest.

«Eks reklaame ole veelgi olnud ja naljakamad on inimesed ilmselt oma kodudesse juba ära viinud,» lausus Kivisild. «Kellegi vannitoa laest leiab kindlasti Samsungi valgusreklaami, mis on meie juurest pärit. Tavapärasest erineva kunstimeelega inimesed on leidnud võimaluse nende asjade abiga oma kodu või mingeid ruume säravamaks muuta.»

Ta lisas, et keegi ju ei keela panna esikut valgustama silti «Atlase ametlik edasimüüja».

Ent Keskerakonna embleemiga asjad pole ainus poliitiline kraam, mis on taaskasutusse jõudnud. Keskuses on olnud ka Rahvaliidust järele jäänud kleebiseid, kutseid partei ühisüritustele ja hääletusjuhiseid.

«Ka need on leidnud kasutust ilmselt mõnes lõbusas seltskonnas,» märkis Tõnu Kivisild.

Ta oletas, et sellised esemed on keskusesse jõudnud ettevõtetest. «Võimalik, et oleme need saanud reklaamitootjate või kaubanduskeskuste jääkidena. Kui need üldse on kunagi üleval olnud, siis on need asendatud uutega ning äraviskamise asemel toodud taaskasutusse,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles