Haridusministri hüljatud inimesed

Mailis Reps
, riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees, endine haridusminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Riigikogu kantselei

KIRJUTAN, SEST olen mures. Olgugi et koalitsioonileppes on eraldi välja toodud alushariduse peatükk, ei näe ma seal reaalseid samme ja meetmeid, mis lasteaednike olukorda paremaks muudaksid. Endiselt pole teada, kes vastutab lasteaia õpetajate ja tugispetsialistide palkade eest. Leppest puuduvad ka konkreetsed aastaarvud ja nendega seoses olevad palgasummad. Ühesõnaga, ebakindlus alushariduses jätkub.

Asi on selles, et lasteaiaõpetajate palgad on omavalitsuseti väga erinevad ja kohalikul omavalitsusel pole tihtipeale lihtsalt võimekust neid tõsta. Kui palgatõus tuleb palju räägitud sisemiste ressursside arvelt, tähendab see ju lihtlabast mõne õpetaja või tugi­spetsialisti koha kaotamist. Seda ei soovi meist keegi. Häid lasteaiaõpetajaid, kes jaksavad nigela palga juures isuga tööd teha, küll veel leidub, aga nende arv väheneb kiiresti.

On ju teada, et lasteaiaõpetaja töö paneb aluse lapse arengule ning enamasti on just tema lapse esimene õpetaja. Olgugi et hea õpetaja roll on ülimalt tähtis, ei hinda me õpetajaid küllalt kõrgelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles