Ugalas näeb Milano balletti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balletto di Milano teatrit peetakse Itaalia tantsukultuuri suursaadikuks maailmas.
Balletto di Milano teatrit peetakse Itaalia tantsukultuuri suursaadikuks maailmas. Foto: Erakogu

Jõhvi balletifestivali peakülaline Balletto di Milano ehk Milano balletiteater teeb emadepäeval äkkvisiidi Viljandisse ja Pärnusse. Pühapäeval, 10. mail kell 13 etendub Ugalas kahest lühiballetist koosnev tantsulavastus, mille koreograafia on loonud Adriana Mortelliti.

Esimene osa «Šansoonid» ammutab inspiratsiooni XX sajandi prantsuse laululoomingu alustalade Édith Piafi, Charles Aznavouri, Yves Montand’i ja Jacques Breli loomingust.

Kava «Õhtu Raveliga... Boléro» aluseks on Maurice Raveli muusika, millest tantsuteatriga seostatakse eelkõige meditatiivset ja ülevat «Bolérot». Lavastuses kasutatakse ka teisi Raveli teosed, mis pole komponeeritud küll tantsijaid silmas pidades, kuid on oma värskuses inspireerinud koreograaf Adriana Mortellitit. Kõlavad Raveli orkestrisüit «Daphnis ja Chloe», ülipopulaarne ja kaunis «Valss» ning vaieldamatult Raveli tuntuim teos, omaaegse priimabaleriini Ida Rubinsteini tarbeks loodud ning 1928. aastal Pariisi ooperiteatris esietendunud «Boléro».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles