Jaani kiriku uued kellad jõuavad tasapisi kohale

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui suurematele kellamängu kelladele on «omaniku» nimi ja pühendus valatud, siis väiksematele graveeritakse sponsori nimi peale Eestis.
Kui suurematele kellamängu kelladele on «omaniku» nimi ja pühendus valatud, siis väiksematele graveeritakse sponsori nimi peale Eestis. Foto: Clock-O-Matic

Hiljemalt Viljandi rahvusvahelisteks hansapäevadeks Jaani kiriku torni paigaldatav ja seal meloodiaid mängima hakkav kellamäng jõuab Viljandisse homme, torni kaks suuremat põhikella tulevad aga järgmisel nädalal.

Nagu sõnas Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus, peaks 25 kellast koosnev kellamäng plaani kohaselt jõudma täna õhtul Tallinna ning homme lõunaks Viljandisse. «Kohe me neid torni ei paigalda, vaid paneme kirikusaali altari ette vaatamiseks välja,» lausus Tiitus.

Lisaks kellamängule lasti aprilli keskel Saksamaal valada Jaani kiriku kaks uut tornikella Johannes ja Franciscus. Valamise järel tuli neile kinnitada puitdetailid, kella kiik, tila ning teha häälestamisprotseduurid. «Olen saanud infot, et need tulevad järgmisel nädalal ja nende pühitsemine on nelipühade esimese püha, 24. mai hommikusel jumalateenistusel,» selgitas koguduse õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles