Laste uskumatud seiklused «leebete» uimastitega

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23. aprillil seisid kohtu ees seitse meest, kellest üks keeldus kokkuleppest ja tema üle mõistetakse kohut eraldi. Fotol on numbritega märgitud need, kellele karistus määrati: 1 Taavi, 2 Denis Hatlevitš, 3 ja 4 alaealised Inno ja Marten, 5 Harry Sassiad ning 6 alaealine Mihkel. Ülejäänud fotol olijad ei olnud kohtualused.
23. aprillil seisid kohtu ees seitse meest, kellest üks keeldus kokkuleppest ja tema üle mõistetakse kohut eraldi. Fotol on numbritega märgitud need, kellele karistus määrati: 1 Taavi, 2 Denis Hatlevitš, 3 ja 4 alaealised Inno ja Marten, 5 Harry Sassiad ning 6 alaealine Mihkel. Ülejäänud fotol olijad ei olnud kohtualused. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis nädal tagasi kohtuotsusega lahendi saanud narkokuritegude asjaolud näitavad, kui ohtlikud on linnalegendide järgi süütud uimastid – sünteetilised kannabinoidid või hallutsinatsioone tekitavad margid ehk blotterid.

«Järsku ütles õde, et mul tuleb silmast usse välja. Ütlesin, et ta näeb nägemusi. Õde ütles, et ei, see on päriselt, ussid on igal pool toas. Ta hakkas mööda tuba riideid laiali loopima ja hüüdis: «Pühi ära, pühi ära!» Ta väitis, et ussid ründavad teda ja ta ei suuda nende eest põgeneda.»

Need sõnad kuuluvad 13-aastasele Viljandi tüdrukule. Ta räägib oma 11-aastasest õest, kellega koos tarvitas 5. novembri öösel hallutsinatsioone tekitavaid blottereid, uimastitega immutatud marke. Noorimale lõppes esmatutvus uimastitega üheksapäevase haiglaraviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles