Kehtetu tervisetõend peatab juhtimisõiguse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

2011. aasta 1. jaanuaril jõustuva liiklusseaduse kohaselt peatub mootorsõiduki juhtimisõigus, kui juhiloa kehtivusaeg on lõppenud või saabub mootorsõidukijuhi järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäev.


Eelnimetatud juhtudel peatub mootorsõiduki juhtimise õigus juhiloa või tervisetõendi kehtivuse lõpupäevale või järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäevale järgneval päeval.

30 päeva enne järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäeva saabumist saadab maanteeamet isiku soovil tema esitatud mobiiltelefoni numbrile või elektroonilisele postiaadressile teate selle kohta, et isiku juhtimisõigus peatub järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäeval. Teavitamist saab tellida internetist eesti.ee kodanikuportaali vahendusel.

Mootorsõidukijuhi järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäeva saabumisel peatub mootorsõiduki juhtimise õigus, kui isik ei esita hiljemalt nimetatud tähtpäeval maanteeametile uut tervisetõendit.

Need, kellel ei ole tervisetõendile märgitud kehtivuse lõppkuupäeva, peavad uue tervisetõendi esitama koos juhiloa vahetamisega. Tervisetõendi kehtivust saab kontrollida internetist aadressil: paberivaba.ark.ee.

Mootorsõidukijuht läbib üldjuhul tervisekontrolli iga kümne aasta järel. Iga viie aasta järel tuleb seda teha
• üle 65-aastasel A-, B- ja BE-kategooria ning nende alamkategooriate mootorsõiduki juhil
• üle 50-aastasel C-, CE-, D- ja DE-kategooria ning nende alamkategooriate mootorsõiduki juhil, T-kategooria traktori- ja liikurmasina juhil, B-kategooria takso juhil, A- ja B-kategooria alarmsõidukite juhil ning mootorsõidukijuhtide õpetajal.

14. septembril avas maanteeamet kodulehe, millel jagatakse infot tuleval aastal jõustuva liiklusseaduse muudatuste kohta. Veebilehe aadress on www.mnt.ee/liiklusseadus2011/
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles