Koeri ja kassi ei pügata ainult ilu pärast

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aili Šultsi sõnul palju kasu pügamislaua juures olevast stangest: tänu sellele on koertel märksa lihtsam käpakarvu pügada.
2 × ELMO RIIG
Aili Šultsi sõnul palju kasu pügamislaua juures olevast stangest: tänu sellele on koertel märksa lihtsam käpakarvu pügada. 2 × ELMO RIIG Foto: Elmo Riig / Sakala

Koerte ja kasside karvahooldusteenuse pakkujatel on just praegu töörohkeim aeg, sest paljudel lemmikloomadel on karv talvega pikaks kasvanud ning tihtipeale täis pusasid, mis panevad naha hauduma ja teevad valu.

Viljandis saab oma lemmikut pügada ja trimmida lasta kahes kohas: kesklinnas Piia Vilu loomakliinikus ja Männimäe loomakliinikuga samas majas tegutsevas lemmikloomade hoolduskojas.

Veterinaar Piia Vilu kinnitust mööda tullakse koeri ja kasse pügama kõige enam kevaditi. «Arvatakse, et talvel looma pügada ei maksa, sest tal hakkab külm. Tegelikult ei pea see väide paika,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles