Kunsti õudusunenäos

, Viljandi gümnaasiumi õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. maini saab Viljandi linnagaleriis näha Eesti kaasaegse kunsti näitust, mis on maailmaski üsna ainulaadne. Seda pole koostanud professionaalsed kuraatorid, vaid kohalikud kooliõpilased. Nemad valisid näitusele ka skulptor Art Allmäe painava unenäokujutuse.
16. maini saab Viljandi linnagaleriis näha Eesti kaasaegse kunsti näitust, mis on maailmaski üsna ainulaadne. Seda pole koostanud professionaalsed kuraatorid, vaid kohalikud kooliõpilased. Nemad valisid näitusele ka skulptor Art Allmäe painava unenäokujutuse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi gümnaasiumi õpilased kureerivad kunstikooli ja Kondase keskuse abiga nüüdiskunsti näitust «Kehamaterjal», mida saab näha 16. maini linnagaleriis. Muu hulgas teevad nad giidituure, et näituselkäik ei jääks pelgalt hinnangutest täidetud vaatluseks, vaid süüvitaks veidi sügavamale.

Linnaraamatukogu kolmandal korrusel kõlab lugemissaalist vene keel. Vajun sinisesse sohvasse kuulama, kuidas prostituudid kõnelevad oma elukutsest öise Tallinna taustal. «Suvel julgen ilma rinnahoidjata käia,» ütleb üks intervjueeritavaid.

Prügikunst ratastel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles