Opositsioon üritas reformierakondlast linnapeaks upitada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi olnud võimuliidu vahetumise järel külalisena volikogu istungil viibinud Madis Timpsonil tuli endalegi üllatusena seal ühtäkki sõna võtta. Nimelt pidi ta tõusma, et taandada oma kandidatuuri pärast seda, kui ta oli endale üllatusena linnapea kandidaadiks esitatud.
Kolm aastat tagasi olnud võimuliidu vahetumise järel külalisena volikogu istungil viibinud Madis Timpsonil tuli endalegi üllatusena seal ühtäkki sõna võtta. Nimelt pidi ta tõusma, et taandada oma kandidatuuri pärast seda, kui ta oli endale üllatusena linnapea kandidaadiks esitatud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnapea valimisel tegid opositsiooni surutud sotsiaaldemokraadid üllatava käigu ja pakkusid linnapea kandidaadiks Isamaa ja Res Publica esindaja Ando Kivibergi kõrval reformierakondlast Madis Timpsonit.

Ettepaneku tegi enda nimel sotsaaldemokraatide esindaja Jaak Allik, kuid aastaid erinevates ministeeriumides juriidilise nõunikuna töötanud Viljandi linnasekretärina töötanud ja viimati riigikokku kandideerinud 40-aastane Timpson taandas end. „Mul on ambitsioon linnapeaks saada, aga mitte praegu,” teatas Timpson naerdes ja tunnistas, et pakkumine tuli talle väga üllatavalt.

Volikogu netiülekandest oli näha, kuidas tund aega enne linnapea valimist vestles Timpson pikalt sotside kohaliku liidri Randel Läntsiga. Timpsoni kinnitusel ei vesteldud aga linnapeaks kandideerimisest, sest sotsiaaldemokraatide ettepanek tuli talle täieliku üllatusena.

Reformierakondlased ise pakkusid linnapeaks Ando Kivibergi kes oli ka lõpuks ainus kandidaat ja valiti 16 poolt ja seitsme vastu häälega linnapea kohale tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles