Hansapäevad toovad Viljandisse kunstifestivali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvaheliste hansapäevade hõlmas saab Viljandis teoks üle-euroopaline moodsa kunsti festival «HANSEartWORKS», mis toob rohkem kui nädalaks kokku viie riigi tegevuskunstnikud.

Viljandi festivali teema on live art ehk tegevuskunst ja seepärast kannab siinne festival pealkirja «HANSEliveartWORKS». Üks kuraatoritest Gregor Taul ütles, et eesmärgiks on seatud kunstnikud Viljandisse tuua ning aidata tekkida loomingul, mis suhestuks otseselt siinse eluga.

«Varasematel aastatel pole kunstniku kohalolu tähtis olnud,» rääkis Taul. «Tööd on lihtsalt näitusepaika toimetatud või lausa digitaalselt failidena saadetud ning siis kohapeal üles seatud. Meie festivalile saabuvad kunstnikud aga juba nädal aega enne rahvusvaheliste hansapäevade algust, et tutvuda siinse eluga ning näha Viljandit sellisena, nagu ta on tavalisel ajal, kui linnas pole nii palju rahvast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles