Kultuuriakadeemia juhiks soovib saada neli inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriakadeemia direktori ametikohale kandideerimise tähtaeg kukkus eile südaööl ning ülikooli teatel soovib järgmiseks juhiks saada neli inimest.

Valimiskogu, mis koosneb akadeemia nõukogu ja nõunike kogu liikmetest, valib direktori avalikult konkursil viieks aastaks. Kandidaat peab valituks osutumiseks saama rohkem kui pool valimiskogu liikmete häältest.

Kui enam kui kahe kandidaadi korral ükski kandidaat ei saa vajalikku arvu poolthääli, korraldatakse teine hääletusvoor, milles osalevad kaks enim poolthääli saanud kandidaati. Kui kumbki neist ei saa vajalikku arvu poolthääli, korraldatakse uus hääletusvoor, milles osaleb rohkem poolthääli saanud kandidaat. Kui mitu kandidaati saab võrdse arvu hääli, siis edasiminejad loositakse. Kui ka viimases hääletusvoorus ei saa kandidaat vajalikku arvu poolthääli, jääb direktor valimata ja rektor määrab direktori kohusetäitja uue direktori valimiseni, kuid mitte kauemaks kui kolmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles