Haigla paberimajandus kahaneb

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi infosüsteemi ameti intsidentide käsitlemise osakonnale on laekunud mitu teadet täna hommikul levima hakanud õngitsuskirjadest.
Riigi infosüsteemi ameti intsidentide käsitlemise osakonnale on laekunud mitu teadet täna hommikul levima hakanud õngitsuskirjadest. Foto: Marko Saarm / Sakala

1. aprillist on Viljandi haigla ambulatoorses osakonnas kasutusel vaid digitaalne asjaajamine. Kui näiteks üks eriarst saadab patsiendi teise eriala kolleegi juurde, ei anta haigele enam paberilehte näppu, vaid suunamine käib arvutis. Patsient saab soovi korral väikese meelespeasedeli, millel on kirjas arsti nimi ja vastuvõtuaeg.

Ka ambulatoorsed haiguslood muutuvad digitaalseks.

Küsimusele, mis saab vanadest kaustadest, mille kaante vahel mõnel tõbisemal patsiendil on kilo jagu dokumenteeritud hädasid ja analüüse, vastas haigla kommunikatsioonijuht Krista Valdvee, et needki muutuvad järk-järgult digitaalseteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles