Aednikeks trügivad uted on pepude ja kintsude järgi hinnatud kauneimateks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See mustapäine tall on pererahvale oma kommetega silma jäänud. Kõikvõimalikesse kohtadesse ronimise kombega meenutab ta ennem kitse kui lammast. Ka Sakala külaskäigu ajal näitas ta oma akrobaadioskusi.
See mustapäine tall on pererahvale oma kommetega silma jäänud. Kõikvõimalikesse kohtadesse ronimise kombega meenutab ta ennem kitse kui lammast. Ka Sakala külaskäigu ajal näitas ta oma akrobaadioskusi. Foto: Marko Saarm

​Esimesed lambad sattusid Suur-Närska tallu siis, kui peremees Aivar Veske oli Loodist eksprompt ostnud kolm imeliku halli näoga tegelast. See oli päris ammu, 1980. aastate lõpul.

«Täitsa niisama tuli tunne, et võiks osta,» lausus Aivar Veske ja ütles, et koos abikaasa Lilieniga on ta kõiksuguseid loomi pidanud. «Ainult hobuseid mitte, sest mulle meeldib, kui minu ja hobuse vahel on mingi hästi kindel hoone.»

Lilien Veske täiendas, et kitsi pole neil samuti olnud. Ka neid mees ei tahtvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles