Viljandis tuleb uus festival

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugalist pärit Luis Peixoto filigraansed ja leidlikud biidid mõjuvad ühtmoodi nii horisontaalses kui vertikaalses asendis kuulates.
Portugalist pärit Luis Peixoto filigraansed ja leidlikud biidid mõjuvad ühtmoodi nii horisontaalses kui vertikaalses asendis kuulates. Foto: Erakogu

18. aprillil on Viljandi pärimusmuusika aidas Eesti esimene elektroonilise pärimusmuusika festival, mis koondab uue esilekerkinud žanri väljapaistvamaid esindajaid. Ühe päeva jooksul pakutakse teemakohaseid loenguid ja seminare ning mõistagi palju muusikat ambientsetest helirännakutest kuni biidise-bassise tantsumuusikani välja.

Loengutega esinevad Sven Grünberg, Maarja Nuut ja festivali kõige kaugem külaline, väliseestlane Olev Muska, kes räägib Eesti esimese elektroonilise pärimusmuusika heliplaadi sünnist ja taustaloost. 

«Sellise festivali toimumine oli ainult aja küsimus,» ütles korraldaja Erki Pruul. «Pärimuslik muusika on üks kiiremini arenevaid muusikažanre siinmail. Muusikute pillipark täieneb ja vidinaid, millega sound’e luua ja töödelda, aina leiutatakse ja võetakse kasutusele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles