Hansapäevad toovad Viljandisse vilka kauplemise

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varasematel aastatel on käsitöölaada kauplejate telgid olnud mõlemal pool tänavat, siis tänavu on need ainult ühel pool, sest muidu on kitsas nii müüjatel kui ostjatel.
Kui varasematel aastatel on käsitöölaada kauplejate telgid olnud mõlemal pool tänavat, siis tänavu on need ainult ühel pool, sest muidu on kitsas nii müüjatel kui ostjatel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade käsitöölaadale registreerus ligi 300 kauplejat, kuid et vanalinna tänavatel jagub kohti 250 müüjale, hakkavad suurpeo korraldajad neist kõige paremaid valima.

Laada korraldamisega tegeleva Bonifatiuse gildi käsitöölise Kätrin Hanschmidti sõnul pidi laadale saamiseks endast teada andma küll 15. märtsiks, kuid registreeruda võib veel nüüdki. «Need, kes registreerisid pärast 15. märtsi, saavad kauplema siis, kui kohti üle jääb,» lausus Hanschmidt. 

Valik tehakse selle järgi, kuidas müüdav kaup hansaturule sobib ning kas see on atraktiivne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles