Repliik: Tähtis tähtsusetu

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm / Sakala

Mul on paar sõpra, kes jäärapäiselt keelduvad endale Facebooki ja Twitteri kontot tegemast. Nad ei jäta kasutamata juhust rõhutamaks, et interneti areng on pannud inimesi oma elu tühja-tähja peale raiskama.

 

Mina, kes ma sotsiaalvõrgustikke aktiivselt kasutan, pean nende positsiooni liiga radikaalseks. Ehkki tänapäevaste teabekanalite kaudu jõuab meieni tõepoolest üüratu kogus pahna, on valikulise suhtumise juures võimalik selle hulgast kasulikke infokilde kinni püüda. Mida halba on selles, kui tuttavad laias laastus üksteise tegemistega kursis on?

Küll aga olen kriitikutega ühte meelt selles, et argiselt infotulva harjal surfates kasvab loomuldasa janu aina uute sõnumite järele. Nii sotsiaalmeediast kui online-ajakirjandusest. Janust pimestatuna on aga kriitilist suhtumist raske säilitada. Nii mõnigi kaotab piiri olulise ja ebaolulise vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles