Euroopa poliitika ja majandus tulevad hansapäevade kallale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitteametlikel andmetel on mõne Saksa linna esindajad Ukrainas toimuva pärast nii mures, et pelgavad oma esindajaid ka Eestisse saata. Ametlikult põhjendatakse tulematajätmist rahapuuduse või teiste tegemistega. Fotol on mulluste Viljandi hansapäevade rongkäik, kus teineteise järel sammusid Saksamaal asuva Ahrensburgi ja Ukrainas paikneva Ternopili delegatsioon.
Mitteametlikel andmetel on mõne Saksa linna esindajad Ukrainas toimuva pärast nii mures, et pelgavad oma esindajaid ka Eestisse saata. Ametlikult põhjendatakse tulematajätmist rahapuuduse või teiste tegemistega. Fotol on mulluste Viljandi hansapäevade rongkäik, kus teineteise järel sammusid Saksamaal asuva Ahrensburgi ja Ukrainas paikneva Ternopili delegatsioon. Foto: Marko Saarm / Sakala

Euroopa poliitika ja majandus kipuvad Viljandi hansapäevade kogukust kärpima. Sakslased ei taha siia tulla ähvardavana tunduva Venemaa tõttu, venelased tõmbavad külasoleku aega koomale rahanappuse pärast.

Nädal tagasi raekojas volikogu kultuurikomisjoni istungil uuris koosoleku juht Tonio Tamra, miks tuleb hansalinnade delegatsioonide koosseisus Viljandisse vähem inimesi, kui veel mõni kuu tagasi prognoositi. Rahvusvaheliste hansapäevade korraldustoimkonna liige Terje Trochinskyi vastas, et korraldajad on saanud Saksamaalt kirju, milles on öeldud, et sealsed delegatsioonid jätavad tulemata või saabuvad väikse koosseisuga meie ebastabiilse idanaabri tõttu. Kindlalt lükkas ta ümber võimaluse, et loodetust väiksem saabujate hulk võiks olla seotud hansapäevade kehva korraldusega.

Sakslased pelgavad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles